Lille Prinsen

Lille Prinsen

4 april, 2019 Av av administrator

En föreställning inspirerad av boken Lille Prinsen Regi: Lotta Öhman de Boer Musik och sångtexter skrivna av: Anders Ericson, Lennart Karlsson, Ingela Blomberg, Malin Hulthberg, Therese Elmesaar, Maria Karlsson och Markus Nylander


Ljud: Anders Ericson   Ljus: Marie Anstadius och Anders J-Zon  Scenografi och kostymidé: Lisbeth Sommarström Kostym: Ahlam Faethi Hasan Affisch: Ingela Blomberg och Alma Ericson  Fotografi: Alma Ericson Program: Alma Ericson
Lille prinsen: Stefan Paulsson Piloten: Helen Eklund Berättare: Louise Henriksson
Drottningen och Ormen: Karin Öhman
Den högfärdige: Arne Priske
Drinkaren och Räven: Jarmo Heikelää
Affärskvinnan: Jessika Karlsson
Lykttändaren: Mattias Odell
Kör och musik: Anders Ericson, Lennart Karlsson, Ingela Blomberg, Malin Hulthberg, Therese Elmesaar, Maria Karlsson, Markus Nylander, Louise Henriksson, Helen Eklund, Arne Priske  

`Det är bara med hjärtat man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen.`   

Lille Prinsen bor på en liten planet B 612 där han vårdar sin ros med största omsorg och kärlek. Han ger sig ut för att söka efter en vän och blir förundran över hur konstiga människor blir när de blir vuxna. Via ett antal planeter och möten med märkliga vuxna, hamnar Lille Prinsen slutligen på Jorden där han träffar piloten. Han längtar hem till slut och det ofrånkomliga måste ske… Nyckelteaterns Lille Prinsen är baserad på Lille Prinsen av Antoine de saint-exupery. En lågmäld föreställning med musik, poesi och mycket värme.   En familjeföreställning i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Musik från föreställningen

Intro

Bilden

Rita ett lamm

Solnedgång

Rosens sång

Drottningssången

Den Högfärdige

Drinkarens sång

Jag räknar stjärnor

Lyckttändaren

Ensam på ett berg

Jag är en räv

Resa med ormens gift