Ovan regnbågen

17 mars, 2019 Av av administrator

OVAN REGNBÅGEN blir Nyckelteaterns debut och starten för den magiska teatergruppen att etablera sig som en teatergrupp i Nyköping.
 Året var 2004 syftet med teaterprojektet ” Över Gränserna” var att starta en teaterverksamhet med brukare och personal inom respektive daglig verksamhet i sju kommuner. Nyköping blev en av de utvalda kommunerna där personal från Omsorgen fick utbildningar och delta i seminarier för att sedan stå på scenen och stödja skådespelarna. Till och med enhetschefen för Daglig verksamhet var med i uppsättningen Ovan regnbågen. Det blev också ett studiebesök för hela gruppen till Hudiksvall och ”Glada Hudiks” som utbildare och inspiratörer.

Ovan Regnbågen var en tolkning av Trollkarlen från Oz där historiens huvudfigurer söker efter egenskaper som de tror sig sakna men som det visar sig att de redan har. Trollkarlen är inte vad han utger sig vara utan visar sig vara en myt och när de äntligen får träffa honom blir han avslöjad och de får bekräftelse på att de redan har sina förmågor.

Tolv arbetstagare från daglig verksamhet bildade en grupp tillsammans med intresserad personal och en teaterpedagog anställdes. På Tessinskolan påbörjades repetitionsarbetet tillsammans med gymnasieelever som hjälpte till med kulisser, kostym, ljud-och ljusteknik och skådespeleri. Föreställningen innehöll egen-komponerad musik och skådespelarna sjöng och dansade.

Detta möte mellan brukarna och eleverna präglades av värme och respekt och det stora övergripande temat Över Gränserna blev på detta sätt uppfyllt.

Mari-Louise Lorentzon

Verksamhetsutvecklar och Teaterpedagog

Studieförbundet Vuxenskolan

Musik från föreställningen

Presentation

Respect

Hon skall träffa trollkarln

Om man inte har nån hjärna

Skorna passar på mig (Diggiloo)

Borgmästarrock

Ovan molnen

Kattsång

Öppna en dörr

Oljesång

Kaninsång